Website Ontwikkeling

website ontwikkeling - nieuwe website bouwen

U start een nieuw bedrijf of uw bestaande website moet in een nieuw kleedje gestoken worden?  Een nieuwe website laten ontwikkelen lijkt in eerste instantie een  logisch gevolg. Toch is website ontwikkeling niet de belangrijkste factor uw bedrijf online succesvol zal maken.  Wij lichten dit graag even toe…

Website laten ontwikkelen die scoren

U kan de mooiste website laten bouwen, met een video die het bedrijf voorstelt, 360 graden beelden van uw producten en zelfs bewegende afbeeldingen. Een website die niet zoekmachine vriendelijk is , zal gewoon een online visitekaartje zijn.

Hoe mooi & hoe goed uw website design ook is binnen uw sector, niemand kan ervan genieten wanneer u niet kan gevonden worden.

Kiest u anderzijds voor een website ontwikkeling die vanaf het begin geoptimaliseerd is voor zoekmachines, dan heeft u een competitief voordeel. Uw concurrenten hebben misschien al een website die jaren bestaat. Misschien werden deze alleen gebouwd met SEO in gedachten. Wanneer u kiest voor een SEO vriendelijke website ontwikkeling, bent u meteen bij de lancering zeker dat deze hoog zal scoren in de zoekmachines zoals google.

Strategische website ontwikkeling

Wat is het eerste waar u aan denkt bij de bouw van een nieuwe site? Het design, uw huisstijl, de kleuren. Heel veel website ontwikkelaars zullen u meteen een website design tonen. Het succes van uw site wordt niet bepaald door het design, noch door afbeeldingen of andere functionaliteiten.  Eerst en vooral moet er een strategie uitgewerkt worden. De website strategie moet in lijn liggen met de bedrijfsdoelstellingen. 

Is uw belangrijkste doelstelling meer leads binnenhalen, uw bestaande klanten meer naar uw winkel lokken of echt online producten verkopen? Afhankelijk van uw doelstelling moet er een ander verhaal verteld worden dat bepaald wordt in de SEO strategie. Welke doelstellingen u ook wenst te behalen, meer bezoekers genereren naar uw website is de basis voor succes.

Enkele voorbeelden van website doelstellingen:

  • Informatie bieden aan potentiële klanten & uw bedrijf al en specialist positioneren binnen een niche markt
  • Bestaande klanten meteen online verkopen afsluiten
  • Leads, afspraken of offertes online verzamelen
  • Producten online verkopen aan nieuwe klanten

Voor elk van de bovenstaande doelstellingen is een andere strategie of invulling van de site vereist om de resultaten te behalen die u vooropgesteld hebt.