5 redenen waarom u NOOIT zelf uw website mag bouwen?

Waarom nooit een website laten bouwen door een buur, kennis of neefjeWe komen ze wel vaker eens tegen, websites die gebouwd worden door bedrijven zelf, vrienden, kennissen of buren. Allemaal vaak goede bedoelingen, maar in de meeste gevallen totaal zinloos, een verspilling van tijd en geld.

We gaan niet beweren dat deze mensen de kennis niet in huis hebben. Maar de kans is groot dat de site al bij de lancering gedateerd is wat betreft technische en visuele eisen. Onze klanten vragen dan om deze scheve situatie recht te trekken, maar wanneer de funderingen al niet goed zijn…

Hieronder geven we graag 5 redenen waarom u nooit zelf een website moet (laten) bouwen zonder de hulp van een online marketing specialist.

Introductie

Laten we duidelijk zijn, het doel van dit artikel is niet om u ervan te overtuigen om onze Digitale of Online diensten te gebruiken. Eigenlijk wanneer u zelf de tijd heeft en de kennis om een website te bouwen dan moet u dit zeker doen. Maar in werkelijkheid weten we dat dit nooit het beoogde resultaat zal hebben. De waarheid is dat bedrijven hun tijd beter kunnen benutten door te focussen op andere zaken.

Het doel van deze richtlijnen zijn vooral om u te helpen bij het maken van de juiste keuzes bij de bouw van een nieuwe site. Ook al overweegt u een site niet zelf te bouwen maar kiest u voor een professionele webbouwer dan nog blijven deze tips gelden. In beide gevallen is het belangrijk dat u begrijpt dat een website een investering is die een impact kan hebben op uw bedrijf zowel in een positieve als negatieve zin !
Een verwittigd man (of vrouw) is er twee waard…

#1 U bent geen site aan het bouwen, maar een visitekaartje

gevonden worden in de zoekmachines

Wanneer u zelf een website bouwt, dan bent u waarschijnlijk eerder een visitekaartje aan het maken. U bent immers enkel zichtbaar op het moment dat de mensen uw website adres ingeven.

Uw nieuwe site kan er mooi uitzien en mensen kunnen over uw productendigitale-diensten vertellen… MAAR u wordt enkel gevonden wanneer ze uw merknaam ingeven in een zoekmachine zoals Google. Of wanneer ze uw website adres ingeven. Wat we u kunnen vertellen is dat in praktijk dit niet vaak gebeurt. Een goede website kan ook klanten lokken door een hoge positie in de zoekmachines voor zoektermen gerelateerd aan productendigitale-diensten. En vervolgens deze bezoekers ook omzetten in leads en klanten !

Websites zijn complexer dan ze er op het eerste zicht uitzien. Laat u niet verleiden tot websites die u met wat knip & plakwerk in elkaar kunt knutselen. Verspil geen tijd en geld aan een online visitekaartje ; het zal alleen een negatieve invloed hebben op uw bedrijf.

We hebben nog geen website bouwpakket gezien dat zijn geld waard is hoe weinig het ook kost…

#2 U heeft slechts één kans op een eerste indruk

van de mensen zegt dat hun geloofwaardigheid in een bedrijf afhangt van de website

van de mensen maken gebruik van het internet alvorens een aankoopbeslissing te nemen

van de website gebruikers laat zich beïnvloeden door het uitzicht van een website

gevonden worden in de zoekmachines

Uw website is vaak het eerste contact tussen u en uw klant, en zoals u kunt zien in de bovenstaande statistieken – uw klanten beoordelen uw bedrijf op basis van uw website.

U bent misschien de beste schrijnwerker, loodgieter of dokter in de regio, maar wanneer uw website slordig en onaantrekkelijk is, dan is de kans dat mensen hetzelfde denken over uw diensten.

De kans is groot dat wanneer u probeert zelf een website in elkaar te knutselen dat er iets fout gaat. We willen hiermee niet uw creatieve eigenschappen ondermijnen. Het is gewoon dat deze online website tools vaak beperkt zijn in design mogelijkheden, wat het onmogelijk maakt om dit nog goed te krijgen. Mensen zullen gewoon binnen de 5 seconden aanvoelen dat er iets fout is.

Een website die niet alleen mooi oogt, maar ook nog eens gevonden wordt, moet u geen fortuin kosten. Een echt goede website zal u tenslotte voor u extra klanten binnenhalen zodat u uiteindelijk uw investering terugverdient.

#3 websites zijn complexer dan we denken

gevonden worden in de zoekmachines

Heel veel mensen zien een website als een puur visueel ding. Ze denken dat het ontwerp eenvoudig kan gemaakt worden, weinig aandacht vereist en iedereen overtuigt die hem bezoekt. Maar niet is minder waar.

We hebben al heel wat mooi ogende websites gezien die geen nieuwe klanten opleveren. Waarom denkt u? Een goed web design zorgt ook voor conversies. Met andere woorden, een goede website zal een bezoeker aanzetten om actie te ondernemen zoals een offerte aanvragen. Een goede website bouwer weet welke elementen op een pagina noodzakelijk zijn om deze actie uit te lokken bij een bezoeker. Het plaatsen van call-to-actions is een kunst, er zijn specialisten die jaren hebben onderzocht waardoor mensen klikken op een bepaalde knop of link.

Dit brengt ons bij een te weinig gekend geheim dat goed website design een balans is tussen aantrekkelijkheid en functionaliteit (+ techniek, + vindbaarheid en + inhoud). Wanneer u zelf een website probeert te bouwen dan bestaat het gevaar dat deze balans verstoord wordt. Laat deze oefening over aan een bedrijf of specialist die dit begrijpt.

… een goed website design is een balans tussen aantrekkelijkheid en functionaliteit.

#4 uw website zal nooit worden gevonden

gevonden worden in de zoekmachines

Wanneer u zelf een website bouwt, dan is de kans dat u gevonden wordt voor uw diensten of producten zeer klein. Heel veel van de online webbbouw tools zijn niet zo zoekmachine vriendelijk. Indien ze dit toch zouden zijn, dan moet u nog altijd weten hoe u ze optimaal moet inzetten.

Een echt webdesign bureau zal uw website voorzien van alle SEO elementen die relevant zijn voor uw bedrijf, diensten en producten. Indien u voldoende geluk heeft dan voorzien ze zelfs een SEO strategie zodat u hoger verschijnt in de zoekmachines.

SEO is een precisiewerk vergelijkbaar met de oude ambachten dat uniek is voor elk bedrijf of sector en elke pagina op uw bedrijfswebsite!

De echte SEO (zoekmachine optimalisatie) specialisten spenderen dagelijks uren om zoekmachines te bestuderen. Dat is ook noodzakelijk omdat Google jaarlijks zo’n 500-600 aanpassingen doet aan zijn algoritme. Er zijn meer dan 200 factoren die bepalen waar u verschijnt in de zoekresultaten.

Wat heeft u aan een goede website die niet kan gevonden worden? Het is onmogelijk om alles te leren over zoekmachines, laat u daarom bijstaan door een professioneel bedrijf met SEO specialisten.

#5 Tijd is geld

gevonden worden in de zoekmachines

Uw website is vaak het eerste contact tussen u en uw klant. Laten we het onder ogen zien; mensen die een website zelf bouwen of laten bouwen door een buur, neefje of kennis willen kosten besparen. Het is zo simpel en het is ook logisch. Maar de ontwikkeling van websites is geen hobby – het is een kunst ! Het beheersen van een kunst vraagt tijd.

Het ontwikkelen van een effectieve, functionele en mooie website vraagt uren of strategie, analyses en werk.

“Het is natuurlijk waar dat zelf het werk doen uw geld kan doen besparen, maar dit wil niet zeggen dat het u niets kost. De tijd die u heeft besteed aan het ontwikkelen van uw eigen site, was tijd dat u kon spenderen aan uw bedrijf. De tijd die u uiteindelijk besteed heeft aan zelf een site te bouwen, kunt u veel efficiënter besteden : een nieuwe marketing strategie, rekenwerk of op zoek gaan naar nieuwe klanten. De meeste bedrijfsleiders komen tijd tekort, dus het is best om uw kostbare tijd zo efficiënt mogelijk te gebruiken.

Uw website is natuurlijk een onderdeel van uw bedrijf, maar het kan perfect door iemand anders beheert worden die beter gekwalificeerd is.

Meest voorkomende problemen bij het online zelf of laten bouwen van uw website

Niet gebruiksvriendelijk

 • Beperkt aantal functionaliteiten (tenzij u meer betaalt)
 • Moeilijk aanpasbaar (wilt u dat uw website er uitziet als 100 anderen ?)
 • Weinig controle over de website zelf
 • U moet een handleiding lezen of online video’s bekijken om uw site te bouwen

Technische ondersteuning en hosting

 • Trage technische ondersteuning of helemaal geen
 • Trage website waardoor u lager verschijnt in google en uw bezoekers uw site verlaten
 • Mogelijke problemen met uw e-mails en website omdat deze gekoppeld zijn aan een gedeelde hosting

Eigendomsrecht

 • Niet verplaatsbaar; wanneer u niet tevreden bent kan u de site niet overzetten
 • Websites plaatsen soms links om hun eigen diensten te promoten

Kwaliteit

 • De website vertelt u niet wanneer u iets verkeert doet
 • De structuur, inhoud van de website zijn meestal van slechte kwaliteit door het gebrek aan ervaring

Niet geoptimaliseerd voor zoekmachines

99% van de sites zijn slecht geoptimaliseerd voor de zoekmachines. Bovenaan verschijnen in google vereist onderzoek & analyse, het is niet iets dat een computer voor u kan doen.

Conclusie

Uw website is vaak het eerste contact tussen u en uw klant,Laten we het onder ogen zien; mensen die een website zelf bouwen of laten bouwen door een buur, neefje of kennis willen kosten besparen. Het is zo simpel en het is ook logisch. Maar de ontwikkeling van websites is geen hobby – het is een kunst ! Het beheersen van een kunst vraagt tijd.

Er komen degelijks nieuwe online platformen op de markt die beweren dat u zelf een professionele website kunt bouwen voor weinig geld en zonder veel inspanningen. Ze doen allemaal dezelfde beloftes en op de promo-pagina lijkt alles mooi en eenvoudig.

Maar in werkelijkheid is dit promotiemateriaal. Wanneer u op blog gaat zoeken ziet u al snel dat er heel wat klachten zijn.

Wanneer u niet weet waar u moet beginnen of niet de tijd heeft, laat de bouw van uw site dan over aan iemand die weet wat hij doet. Als online specialisten moeten we u vertellen dat u niet zelf uw site moet proberen te bouwen. Bepaalde zaken doet u gewoon beter niet zelf: uw tand verwijderen, uw boekhouding….

Wat u moet onthouden

 1. Gebruik uw kostbare tijd productief – verspil geen tijd als bedrijfsleider om te leren hoe u online een website moet bouwen
 2. Bespaar geld op lange termijn door te investeren in een goede website. Beknibbel nooit op instrumenten die cruciaal zijn voor uw bedrijf zoals een website.
 3. Ga voor een website die zichzelf van dag 1 terugverdient en neem een specialist in dienst. Geen van onze klanten heeft er spijt van in tegendeel. Ze vragen zich af waarom ze ons niet eerder hadden ontdekt.