TOP 5 voordelen van SEO

1. Besparen op uw marketing budgetten

5 Voordelen van SEOWist u dat SEO is één van de meest kost-efficiënte marketing strategieën is die er bestaat. De reden hiervoor is simpel, u bereikt enkel de mensen die online op zoek zijn naar uw productendigitale-diensten. En dus de kans is ook groot dat deze mensen uw producten kopen.

Inbound Marketing zoals bijvoorbeeld SEO zorgt ervoor dat bedrijven geld besparen in tegensteling tot outbound marketing zoals cold-calling. De verkoop via de telefoon kan een effectieve strategie zijn, de klanten kosten wel 61% meer dan leads via inbound marketing zoals SEO.

In tegenstelling metandere media kanalen betaalt u op een bepaald moment zo goed als niets meer voor elke nieuwe lead. De kost per lead wordt dus goedkoper, in vergelijking met andere kanalen die jaar na jaar duurder worden. Wij helpen u graag bij het herbekijken van uw marketing budgetten, zodat u meer klanten bereikt met hetzelfde of zelfs minder budget! 

2. Uw mond-tot-mondreclame versterken

Misschien bent u in een comfortabele situatie dat uw bedrijf een vaste waarde is, gegroeid is door uw jaren harde werk en uitstekende dienstverlening. In dit geval kunt u heel wat nieuwe klanten aantrekken via mond-tot-mondreclame. Goed zo of toch niet?

We horen het vaak van onze klanten: "onze omzet genereren we door mond-tot-mond reclame, we hebben dus geen nood aan een goede online zichtbaarheid. Voor deze bedrijfseigenaren is het overduidelijk, mond-op-mondreclame heeft vroeger gewerkt, dus het zal ook op lange termijn werken, juist? Mond-to-mond is inderdaad een goede strategie om goedkoop klanten aan te trekken en uw reputatie op te bouwen, maar het is geen lange termijn strategie noch een manier om uw bedrijf te laten groeien.

SEO of zoekmachine optimalisatie samen met mond-tot-mondreclame zal resulteren in meer klanten, meer omzet en opnieuw meer mond-tot-mondreclame! Ziet u de cyclus? Een goede online zichtbaarheid is een belangrijk onderdeel om het maximale uit uw mond-to-mondreclame te halen. Het gaat als volgt: mensen die over uw bedrijf gehoord hebben gaan online beginnen zoeken. Mensen zijn niet perfect... We vergeten namen van mensen of bedrijven. Maar gelukkig heeft u een goede SEO strategie, niet waar? Iemand die uw bedrijfsnaam vergeten is, kan uw website eenvoudig via enkele zoekwoorden terugvinden. Met SEO kan uw website helemaal bovenaan verschijnen, zo mist u geen potentiële klanten meer omdat ze u gewoon niet konden vinden.

 

3. Uw bestaande klanten tevreden houden

Een SEO vriendelijke site is ook een perfecte manier om uw bestaande klanten tevreden te houden. Een website kan u klanten op de hoogte houden van nieuws en nieuwe producten.

Wanneer ze niet vinden wat ze zoeken of niet op de manier dat ze dit verwachten, worden ze minder enthousiast over uw merk. Dit kan uiteindelijk leiden tot een minder goede klantenrelatie en op lange termijn in het verliezen van de klant.

4. Uw fysieke (winkel) verkoop stimuleren

Heel veel bedrijven denken dat een website enkel maar nuttig is wanneer men zijn producten online verkoopt. Een SEO vriendelijke website is een perfecte manier om uw productendigitale-diensten te marketen bij potentiële klanten.

Vandaag gaat 85% van de consumenten online zoeken om een lokale dienst of product te vinden. Is het dan niet logisch dat uw productendigitale-diensten als eerst kunnen gevonden worden ? Via welk ander marketing kanaal kunt u 24/7 nieuwe klanten bereiken die zelf actief op zoek zijn !

5. U wilt de voordelen van adverteren zonder advertenties

Studies tonen aan dat wanneer mensen een advertentie zien op TV, op een affiche, in een magazine of via een andere mediakanaal, ze vaak een zoekmachine gebruiken om meer te weten over het product/dienst.

Reclame is er in de eerste plaats om mensen bewust te maken dat ze een product/dienst nodig hebben.
Met een website die hoog scoort voor zoekwoorden die geactiveerd worden door de grote adverteerders, kunt u mee genieten van hun media investeringen.