Lokaal SEO

Lokaal SEO of regionaal vindbaar zijn in zoekmachines zoals googleHoelang is het geleden dat u een nummer heeft opgezocht in een papieren telefoonboek zoals de goudengids? Zelfs wanneer we vandaag lokaal een product of dienst zoeken gaan we instinctief naar onze computer of smartphone grijpen.

Verhoog uw lokale zichtbaarheid

De meeste traditionele bedrijven hebben een fysieke winkel, het aantrekken van klanten naar de winkel is daarom essentieel. Het lokaal gevonden worden is dus noodzakelijk om geen klanten te missen die in uw buurt op zoek zijn naar uw diensten of producten.

Wanneer u gevonden wordt in uw gemeente, maar ook voor de gemeentes er rond en zelfs op provinciaal niveau dan heeft dit verschillende voordelen:

  • Uw website wordt een verlengde van uw fysieke winkel, u bereikt dus mensen die anders nooit uw winkel zoude gezien hebben
  • U zorgt ervoor dat uw huidige klanten alsook potentiele klanten niet bij een concurrerend bedrijf langs gaan. Ook al is die niet actief in uw regio, misschien verschijnt deze wel in de zoekresultaten.
  • U zorgt ervoor dat de investering in  andere media kanalen niet verloren gaat. Mensen die voordien een advertentie of flyer hadden gezien zullen sneller uw website bezoeken omdat ze de naam herkennen.
  • U kunt uw klanten regio uitbreiden voor de regio die u het meest interessant lijkt.

U heeft slechts één kans voor een eerste indruk

Uit onderzoek weten we dat de meeste mensen hun telefoon onderweg gebruiken om een lokaal bedrijf te vinden. Het is daarom belangrijk dat uw website ook goed zichtbaar is op een mobiele telefoon. Wanneer een website enkel ontwikkeld is voor een vaste computer of laptop, dan ziet deze er vaak op een tablet of GSM verschrikkelijk uit. Wanneer u website zich niet aanpast aan het toestel of grootte van het scherm, bestaat de kans groot dat mensen afhaken en dat u zo potentiële klanten verliest.

Doe zelf maar een de test met uw eigen site via de onderstaande tool.
Is uw website mobiel vriendelijk zoals onze site? Doe de gratis Mobiele Site TEST

Heeft u een mobiele vriendelijke website, dan mag u nog niet gaan juichen. Ondertussen heeft Google een nieuwe factor bepaald die een enorme invloed heeft op uw online (lokale) zichtbaarheid. Zo spelen de laadtijd of snelheid van de site een rol alsook de gebruikservaring.
Wilt u weten of uw website een goede score haalt zoals ons? Doe de gratis Snelheid TEST 

TIP: mobiele VS responsive websites

Misschien heeft u al gehoord over een mobiele site of een responsive site. Bij Digileaps bouwen we enkel responsive websites. Concreet wil dit zeggen dat de site zich automatisch gaat aanpassen aan het toestel of scherm dat gebruikt wordt om een site te bezoeken.

In vergelijking met een mobiele site heeft dit veel voordelen. U heeft geen aparte site meer, dus geen extra ontwikkelings- of onderhoudskosten. Al onze sites zijn sowieso responsive zonder dat u hiervoor extra moet betalen. 

Voordelen van SEO ?

Denkt u ook, waarom heb ik nood een SEO vriendelijke website? Wij vertellen u graag in detail wat de belangrijkste redenen zijn waarom u moet kiezen voor een website die zoekmachine vriendelijk is.

U wilt veel bezoekers tegen een betaalbare prijs

meer bezoekers op uw website

Kleine tot middelgrote bedrijven hebben meestal niet dezelfde marketing budgeten die de grote multinationals hebben. Het efficiënt inzetten van de verschillende marketing kanalen is daarom uitermate belangrijk.

Er zijn natuurlijke verschillende manieren om bezoekers naar uw winkel of site aan te trekken. U kunt offline kiezen voor flyers, krantenadvertenties, brochures of online voor betalende bedrijvengidsen, online advertenties zoals Adwords, betalen per lead… Elke methode zal afhankelijk van het product of de markt efficiënter zijn.

Het grootste verschil met SEO is dat wanneer u het advertentie budget pauzeert, u dit meteen ook zult merken aan uw bezoeken/ verkoop.  SEO zorgt voor een constante stroom om bezoekers naar uw site te brengen. In het kort: eenmaal dat u een roppositie behaalt kan deze met een veel lagere kosten behouden blijven, terwijl de bezoekers gelijk blijven.
Vraag vandaag een simulatie van wat u kunt besparen aan advertentie budgeten

uw concurrenten voor zijn

U wilt uw concurrenten voor zijn

Laat er geen twijfel over bestaan, uw concurrenten lokaal, nationaal of internationaal kennen waarschijnlijk ook alle voordelen van een SEO geoptimaliseerde site. Sommige van hen zijn misschien een nieuwe zoekmachine vriendelijke site aan het bouwen.

Anderen hebben een SEO specialist in dienst genomen om hun website SEO vriendelijk te maken.
Kortom als u een leider wilt blijven binnen uw markt dan is investeren in SEO een must. Heel veel consumenten verwachten ook dat invloedrijke bedrijven bovenaan verschijnen in de zoekresultaten voor zoekwoorden die gerelateerd zijn aan uw productendigitale-diensten.

Wist u trouwens dat uw fysieke concurrenten daarom nog niet dezelfde online concurrenten zijn ?!
Vraag vandaag nog een concurrentie-analyse om uw echte online concurrenten te ontdekken

U wilt de markt domineren met een hogere brand awareness

marktleider zijn met hoge brand awareness

Vandaag zijn er al meer dan 250 miljoen websites actief. In welke sector u ook actief bent, u moet concurreren met heel wat verschillende websites, hetzij van hetzelfde bedrijf. Heel veel bedrijven hebben bijvoorbeeld meerdere websites. De enige manier om de markt de domineren is bovenaan verschijnen in de resultaten door een goed doordachte SEO strategie. 

Wanneer u niet op de eerste pagina verschijnt voor de juiste zoekwoorden, dan verliest u duizenden bezoekers per maand.  Dit wil dus ook zeggen dat u de kans mist dat de mensen uw bedrijf of merk zien. De enige oplossing is te kiezen voor een SEO vriendelijke site of uw bestaande website zoekmachine vriendelijk te maken.

Vraag vandaag nog een SEO-analyse om bovenaan te verschijnen in de zoekresultaten en uw brand awareness te verhogen.